Valitse sivu

uusi hammas hintaYlemmät etummaiset hampaat ovat tavallisimmat hampaat, jotka on poistettava kokonaan, jos ne vauriotuvat. Etummaisia maitohampaita, jotka on irtoavat vamman vuoksi, ei yleensä istuteta takaisin suuhun, koska niiden tilalle kasvavat luonnollisesti pysyvät hampaat myöhemmin.

Toimi näin onnettomuudessa

Jos pysyvä hammas on tippunut, toimi ensiapuna näin. Ensinnäkin koske vain hampaan kruunupintaa, älä juuristoa. Jos hammas on veren peittämä, voit huuhdella sitä joko puhtaassa vedessä tai maidossa. Tämän jälkeen se tulisi laittaa takaisin suuhun siihen kohtaan missä se olikin. Tämän voi tehdä joko itse tai sitten esimerkiksi vanhempi tai ystävä voi avustaa tilanteessa. Tämän jälkeen tulee lähteä heti hammaslääkäriin. Hammaslääkäri tarkistaa hampaan paikan.  Jos vanhempi tai potilas ei ole varma hampaan uudelleenistuttamisesta, hampaat on varastoitava maitoon ja sen jälkeen tulee lähteä hammaslääkäriin mahdollisimman pian. Jos potilas on tarpeeksi rauhallinen, hän voi myös säilyttää hammas suun sisäpuolella poskessa sillä aikaa kun hän matkustaa hammaslääkärille. Valitettavasti vettä ei pidetä hyvänä vaihtoehtona hampaan säilyttämiseksi pitkiä aikoja. Tärkein asia, joka vaikuttaa reimplantaation onnistumiseen, on aika, jonka hammas on ulos omasta paikastaan. Hampaat, jotka on istutettu uudelleen tunnin kuluttua onnettomuudesta, kiinnittyvät usein hyvin takaisin. Yritä siis parhaasi, että pääset välittömästi hammaslääkäriin ja laita hammas takaisin juuristoon, mikäli vain mahdollista.

Kun hammas on istutettu takaisin alkuperäiseen paikkaansa, hammaslääkäri voi sitten kiinnittää tämän hampaan vierekkäisiin hampaisiin 2-8 viikon ajaksi. Kynnysjakson aikana potilaan pitäisi syödä pehmeitä ruokia, välttää harjaamasta loukkaantuneita hampaita ja harjata kaikki muut hampaat ahkerasti pitäen suun mahdollisimman puhtaana.

Aikuisilla uudelleen istutetulla hampaalla pitäisi olla juurihoito menettely seitsemän – kymmenen päivän kuluessa. Uudelleen istutetut pysyvät hampaat lapsille (joissa hampaiden juuret eivät ole vielä täysin muodostuneet) eivät välttämättä tarvitse juurihoitoa. Näitä hampaita tulisi tarkkailla vähintään viiden vuoden ajan ja etsiä merkkejä ja oireita, kuten kipua, värimuutoksia ja röntgenkuvin havaittavia muutoksia.

Väliaikainen hammas itse tehtynä

Jos sinulla on aukko suussasi, etkä pysty juuri nyt hankkimaan pysyvää tekohammasta, voit käyttää tarjoamaamme hammasmateriaalia, joka kiinnitetään puuttuvan hampaan viereisiin hampaisiin painamalla se kiinni niihin. Uusi hammas hinta voi olla erittäin kallis, jopa monia tuhansia euroja, pahimmassa tapauksessa. Tämä meidän väliaikainen hammasmateriaali maksaa vain parikymppiä ja sitä voi käyttää kuukausia. Tässä ajassa säästät helposti tarpeeksi rahaa teettääksesi uuden hampaan hammaslääkärillä. Kerää budjettiisi tarpeeksi rahaa, samalla kun voit käyttää tätä edullista tekohammasta. Se on esteettinen ratkaisu, eikä korvaa oikeata tekohammasta, esimerkiksi syödessä, mutta se hoitaa homman kun tarvitset edustavamman hymyn esimerkiksi julkisissa tilaisuuksissa esiintyessäsi.