Valitse sivu

hampaan paikkausaineKaikki tietävät, että hampaan korjaaminen hammaslääkärillä voi olla kallis prosessi. Onneksi voit käyttää väliaikaisesti tarjoamamme ratkaisua.

Kokeile väliaikaista hammasta

Väliaikainen hammas on hammas, jonka voit täysin itse muotoilla ja kiinnittää puuttuvan hampaan tilalle. Kiinnittäminen tapahtuu painamalla se kiinni hampaan viereisiin hampaisiin. Jos hammas on eri sävyinen kuin omat hampaasi, voit sävyttää sen itse. Kaikki tämä maksaa vain muutaman kympin. Paketti saapuu sinulle postitse erittäin nopeasti, muutaman päivän kuluttua. Pääset kokeilemaan uutta hammastasi todella pian ja voit tilata tämän paketin, jos tarvitset nopeasti uuden hampaan.

Tekohampaan teettäminen hammaslääkärillä on aina hyvin kallista ja siihen täytyy varautua jo etukäteen joko säästämällä tai tekemällä maksusuunnitelma uudelle tekohampaalle. Tekohampaiden hinnat eivät ole laskeneet, vaan ne pysyvät vuosi toisensa jälkeen korkealla. Jos sinulla ei juuri nyt ole tarpeeksi isoa budjettia maksaa uutta tekohammasta, voit kerätä rauhassa tilillesi rahaa ja säästöjä samalla kuin käytät tätä väliaikaista hammasta. Väliaikainen hammas ei toki korvaa eikä ole täydellinen vastine oikealle tekohampaalle, sillä sitä ei voi pitää suussa esimerkiksi syödessä tai nukkuessa, toisin kuin oikeaa tekohammasta, ainakin jos se on kiinteä malli.

Tässä ajassa olet voinut jo saada tarpeeksi rahaa tilillesi, että voit varata hammaslääkärin ja pyytää häntä asentamaan pysyvän tekohampaan itsellesi. Tämä hampaan paikkausaine antaa sinulle lisäaikaa.

Muista suojata hampaasi

Hammas voi vaurioitua monesta eri syystä ja erilaiset hammasvammat ovat yllättävän tavallisia. Hampaan menettäminen on aina ikävä asia ja se voi tapahtua monesta eri syystä. Voit joko loukata hampaan lyödessäsi sen maahan tai jonkun esineen tai vaikkapa oven iskeytyessä siihen. Hammas voi irrota myös itsestään pelkästään sen vuoksi, että se on niin huonossa kunnossa. Jos hampaan ikenet eivät ole hyvässä kunnossa, hammas voi pahimmassa tapauksessa alkaa heilua ja sen jälkeen irrota vaikkapa pelkästään leipää syödessä.

Hampaiden hoito ja suojaus on tämän vuoksi erittäin tärkeää. Toki kaikki varotoimenpiteetkään eivät aina auta, vaan ikävän sattumuksen vuoksi hampaan voi silti loukata. Kuitenkin hampaiden hyvä hoito estää niitä irtoamasta itsestään. Hammaslangan käyttö vähentää ientulehduksia, jotka heikentävät ikenien kuntoa. Myös säännöllinen hampaiden harjaus on tärkeää. Toinen hyvä vinkki on käyttää aina hammassuojia kaikenlaisissa kontaktilajeissa ja tilanteissa, joissa on vaarana saada iskuja tai vaikkapa pallo tai kiekko hampaisiin. Hampaiden menettäminen ei ole leikin asia, joten nämä asiat on syytä ottaa vakavasti, jottei myöhemmin kaduta.