Valitse sivu

hammas puuttuuMonia varmasti kiinnostaa se, miten hampaat saa kuntoon itse ilman että tarvitsee lähteä käymään hammaslääkärillä. Hammaslääkärillä vierailu on aina epämiellyttävää ja kallista. Onneksi tähän ongelmaan on olemassa myös vaihtoehto, nimittäin puuttuvan hampaan korjaaminen itse.

Kokeile tehdä väliaikainen hammas itse

On todella ikävä tilanne jos hammas puuttuu. Tyhjä hampaan kokoinen aukko suussa harmittaa varmasti ja tilanteen haluaisi korjata niin pian kuin mahdollista. Hammaslääkärillä uuden hampaan hankkiminen on kuitenkin usein kallis prosessi. Puuttuvan hampaan tilalle asennetaan yleensä kruunu, joka porataan kiinni ikeneen. Toisinaan hampaiden tilalle voidaan joutua rakentamaan hammassilta, jonka avulla saa usemman puuttuvan hampaan kuntoon. Tällaiset korjausprosessit vievät aikaa vähintään useita viikkoja saattavat maksaa monia tuhansia. Kannattaakin aloittaa hampaiden korjaaminen siitä, että vierailee hammaslääkärin luona ja kysyy hinta-arvioita omien hampaiden korjaamisesta. Sitä on hankala itse arvioida, joten paras tapa saada se selville on kysyä asiasta suoraan hammaslääkäriltä. Erityisesti yksityiseltä puolelta saa nopeasti ajan eikä sinun tarvitse jonottaa pahimmassa tapauksessa useita kuukausia päästäksesi laittamaan hampaasi kuntoon, kuten julkisella puolella voi käydä. Tämän kuitenkin on kallista ja sinun tulee varautua hampaiden korjaamiseen suurella budjetilla. Kun sinulla on selvillä hampaiden korjaamisen kustannusarvio, on helpompi lähteä suunnittelemaan hampaiden rahoittamista ja sitä, millä aikavälillä ne pystyy hankkimaan. Sinun on mahdollista esimerkiksi säästää rahaa useita kuukausia, jotta saat kerättyä tarpeeksi rahaa laittaaksesi hampaasi kuntoon.

Tietysti tässä asiassa on se huono puoli, että sillä aikaa kun säästät rahaa, sinulla on koko ajan tuo puuttuvan hampaan aukko suussasi. Se saattaa häiritä monella eri tavoin. Voit esimerkiksi alkaa välttämään hymyilemistä ja keskustelemista julkisilla paikoilla. Onneksi on olemassa myös edullinen ratkaisu tähän ongelmaan, nimittäin väliaikaisen hampaan tekeminen itse. Voit muotoilla lähettämästämme hammasmateriaalista itsellesi sopivan hampaan.

Onnistuu pienelläkin budjetilla

Väliaikainen hammas on todellakin edullinen ratkaisu. Tuote on välillä tarjouksessa jopa alle 20 euron. Tilaat vain pakkauksen kotiisi ja se lähetetään sinulla muutamien päivien kuluessa. Saat näin pika-avun puuttuvan hampaan tuomaan harmistukseen. Tämä väliaikainen hammas kiinnitetään puuttuvan hampaan viereisiin hampaisiin painamalla se niihin tiukasti kiinni. Sinun ei siis tarvitse liimata sitä mitenkään, vaan sen pitäisi pysyä pelkästään tällä tavoin kiinni suussa. Väliaikainen hammas ei kuitenkaan ole yhtä kestävä ratkaisu kuin kiinnitetty hammas, joten se saattaa irrota syödessä tai nukkuessa. Tämän vuoksi sitä ei suositellakaan käytettävän näissä yhteyksissä. Pakkauksessa tulee selkeät ja helpot ohjeet, joiden avulla uuden hampaan muotoilu itse on kuin lasten leikkiä.