Valitse sivu

tekohampaat hintaKaunis hymy on tärkeää vielä vanhanakin. Ehjä hammasrivistö, jossa jokainen hammas on tallella on monen haave. Tietysti hammas voi tippua myös tapaturman seurauksena nuorenakin. Nuoret ja lapset urheilevat, seikkailevat ja temmeltävät niin, että tapaturman sattuminen ei ole harvinaista. Erilaiset urheiluharrastukset, joissa tapahtuu kontakteja tai palloilulajit, voivat asettaa koko suun alueen alttiiksi erilaisille vammoille. Kova isku hampaisiin voi johtaa yhden tai useamman hampaan menettämiseen.

Hammaslääkäristä apu

Tapaturman sattuessa kannattaa hakeutua hammaslääkäriin niin pian kuin mahdollista, jotta vaurioitunut hammas saadaan pelastettua. Jos hammaslääkäri on saanut hampaan kiinnitettyä takaisin suuhun yhden vuorokauden sisällä tapaturman sattumisesta, ovat mahdollisuudet pelastaa hammas vielä hyvät. Tämän aikaikkunan jälkeen hammaslääkäriin hakeutuminen ei enää ole niin tehokas tapa estää hampaan irtoaminen pysyvästi. Monissa kunnissa on ensiavussa myös hammashoitoon erikoistunut lääkäri, joka hoitaa hammasvammoja. Akuuttihoidon jälkeen kannattaa hakeutua vielä erikoishammaslääkärille, mikäli hampaan kunto niin vaatii.

Jos hammasta ei ole saatu pelastettua ja hampaan tilalle jää vain tyhjä aukko, hoitomahdollisuuksia on monia. Usein ne ovat kalliita, mutta kustannusarvioita kannattaa kysyä omalta hammaslääkäriltä. Pahimmassa tapauksessa kannattaa varautua yli tuhannen euron hammasremonttiin. Tällainen rahasumma kuulostaa isolta monelle. Onneksi tarjoamamme ratkaisu eli väliaikainen hammas on edullinen tekohampaan korvike, jota voi pitää suussaan sen aikaa kun kerää kasaan rahaa varsinaista kiinteää hammasta varten.

Väliaikainen hammas kiinnitetään painamalla viereisiin hampaisiin. Hammasainepakkauksessa on tarkat ohjeet kuinka hammas muotoillaan ja kiinnitetään pysymään suussa. Tämä on hyvin helppoa ja yksinkertaista ja se onnistuu kaikilta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että väliaikaista hammasta ei ole tarkoitettu syömiseen, sillä se voi irrota. Myös nukkuminen tämän väliaikaisen tekohampaan kanssa on kiellettyä. Hampaan voi sävyttää pakkauksessa olevilla ohjeilla vastaamaan muiden hampaidesi sävyä.

Miten vältän hampaan irtoamisen

Jotta sinulla olisi omat hampaat suussa mahdollisimman pitkään, kannattaa kiinnittää huomiota hampaiden pitämiseen hyvässä kunnossa. Säännöllinen hampaiden harjaus ja hammaslangan käyttö riittää jo pitkälle. Myös säännölliset vierailut hammaslääkärissä ovat hyvä tehokeino puuttua mahdollisiin ongelmiin hampaiden juuristossa ja kunnossa mahdollisimman pian, ennen kuin ne alkavat aiheuttaa pysyvää tuhoa suussa. Näin sinun ei tarvitse tehdä tekohampaat hinta hakuja netissä.

Hampaat ovat tärkeät niin ulkonäöllisesti kuin toiminnallisesti. On mukavampaa esimerkiksi syödä, kun tietää, että hampaat kestävät eivätkä lohkeile tai särje. Tämän vuoksi hampaista kannattaa pitää hyvä huolta, jotta ne kestävät läpi elämän.