Valitse sivu

väliaikainen hammas ennen implanttiaJos luet tämän artikkelin otsikon, saatat ajatella, että tämä artikkeli on tarkoitettu vain hammaslääkäreille. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa! Voit tehdä hammasproteesin itse, helposti, nopeasti ja halvalla, ostamalla hammasproteesiin tarvittavat materiaalit suoraan nettisivuiltamme osoitteesta diyhammas.fi. Tämä voi kuulostaa hämmästyttävältä, mutta hammasproteesin tekeminen itse on edullinen ratkaisu monille ihmisille. Haluamme selittää miten se tapahtuu lyhyesti ja ytimekkäästi.

Onnettomuus vaarana hampaillesi

Onnettomuus voi sattua kenelle tahansa. Kaikki tietävät, että riittää, että sattuu jokin pieni onnettomuus, mutta sen seuraukset voivat ärsyttävästi olla hyvinkin suuria. Erityisesti kasvoihin kohdistuvat tapaturmat voivat aiheuttaa isojakin vammoja, joiden seurauksena myös hampaat voivat vaurioitua. Esimerkiksi kaatumisen seurauksena hammas voi katketa. Hampaisiin kohdistuva vammat ovat ärsyttäviä useista syistä. Hampaan voi menettää missä tahansa arkisessa tapaturmassa, esimerkiksi jos kaverin kyynärpää osui hampaaseen tai kompastut jalkakäytävällä lyöden kasvot maahan tai vaikka ihan kotona työskennellessä. Hampaan vaurioituminen haittaa paljon ulkonäöllisesti. Siitä on haittaa sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisesti. Puhuminen voi olla vaikeaa tai kuulostaa hassulta, jos hammas puuttuu. Jos etuhampaasi puuttuu, se ei näytä erityisen hyvältä. Myös syöminen voi olla vaikeaa, jos hammas puuttuu. Harmillisesti hampaiden korjaaminen voi olla hyvin kallista ja usein hammaslääkärit ehdottavat hammasproteesia puuttuvan hampaan tilalle. Ne kuitenkin maksavat hyvin paljon ja kaikilla ei ole varaa ostaa heti itselleen hammasproteesia. Tässä tapauksessa väliaikainen ja itse valmistettu hammas voi olla hyvä ratkaisu. Väliaikainen hammas ennen proteesia on edullinen ja hyvä ratkaisu.

Kuinka hammasproteesi tehdään itse?

Jos sinulle on sattunut tapaturma, kuten edellä on kerrottu ja haluat hampaasi kuntoon mahdollisimman pian, itse tehty hammasproteesi voi olla hyvä ratkaisu. Hammasproteesi on kuitenkin hammaslääkärin erikoistyö, eikä se ole heti valmis seuraavana päivänä. Ja kuten aiemmin mainittiin, tämä ratkaisu maksaa paljon rahaa ja sinun täytyy maksaa se heti. Itse muovattava hammasproteesi on ratkaisu tällaisiin ongelmiin tilapäisesti. Voit tilata väliaikaisen proteesin nettisivuiltamme osoitteesta diyhammas.fi. Teet oman hammasproteesin muutamalla yksinkertaisella vaiheella, mikä varmistaa, että voit nopeasti näyttäytyä uudelleen julkisesti ihmisten ilmoilla ilman että sinun tarvitsee peitellä puuttuvaa hammastasi. Lisäksi tämä on loistava ratkaisu hammaslääkärin lopullisen ratkaisun lykkäämiseen, jotta voit kerätä varoja oikeaan proteesiin.

Oman hammasproteesin tekeminen on edullinen ja tilapäinen ratkaisu. Jos tilaat itse valmistettavan proteesin tänään, sinulla on kaikki mitä tarvitset päästäksesi alkuun seuraavana päivänä. Mukana tuleva opas on selkeä käsikirja. Kotitekoinen hammasproteesi kestää useita kuukausia ja voit sävyttää sen vastaamaan muiden hampaiden värejä. Tämän seurauksena tämä tekohammas on tuskin huomattavissa.

Jos olet myös joutunut onnettomuuden uhriksi ja saanut vaurion hampaaseesi, voit korjata tilanteen tilapäisesti itse valmistettavan tekohampaan avulla.