Valitse sivu

hammas siltaproteesiHammas siltaproteesi on yleinen vaihtoehto puuttuvien hampaiden korjaamiseksi. Sillat maksavat kuitenkin melkoisesti, eikä kaikilla ole varaa maksaa summaa heti. Tämän vuoksi voit käyttää myös väliaikaista hammasta, kunnes saat säästetyksi tarpeeksi rahaa hammas siltaproteesin asentamiseksi. Tilaat meiltä vain paketin, joka toimitetaan postitse sinulle, jopa kolmen päivän kuluttua tilauksestasi.

Itse muotoiltava hammas

Tämä saattaa kuulostaa hullulta, mutta sinun on mahdollista muotoilla oma hampaasi. Toki ulkonäöllisesti se ei tietenkään vastaa hammaslääkärissä tehtyä hammasta, mutta voit käyttää sitä hätätilanteessa, jos sinulla ei ole vielä hammaslääkärin asentamaa pysyvää hammasta suussasi. Moni voi tuntea olonsa epämukavaksi julkisissa tilanteissa, jos heiltä puuttuu hammas. Monet pyrkivät myös täyttämään puuttuvan hampaan tuoman aukon suussa mahdollisimman nopeasti. Hammaslääkärissä käynti on yleensä kuitenkin melkoisen kallista ja kaikilla ei ole heti varaa tähän. Säästökassaa kartuttaessa voi siis aivan hyvin käyttää tätä väliaikaista hammasta, vaikkei se olekaan täysin vastaava pysyvän hampaan kanssa. Sitä ei esimerkiksi kannata käyttää syödessä eikä nukkuessa.

Koko pakkaus maksaa vain muutaman kympin, joten sinun ei tarvitse tehdä suurta investointia tähän tuotteeseen.

Hammas kiinnitetään painamalla se viereisiin hampaisiin, joten niiden pitäisi olla siis kunnossa, jotta hammas kiinnittyy hyvin. Tämän jälkeen kaikki onkin valmista ja voit taas näyttäytyä julkisesti. Hampaan voi myös sävyttää vastaamaan omien hampaittesi väriä, joten se ei loista suustasi.

Voit kokeilla tätä vaihtoehtoa, jos sinulla ei juuri nyt ole varaa hammaslääkäriin. Julkisella puolella voi olla myös pitkät hammaslääkärijonot ja pahimmillaan voit joutua odottamaan uutta tekohammasta jopa useita kuukausia. Tämä aika on tietenkin pitkä ja moni alkaa miettiä, miten peittäisi puuttuvan hampaan tuoman aukon suussa. Tämä voi siis olla mahdollisuus sinulle, jos et jaksa odottaa hammaslääkäriin asti.

Välty proteeseilta

Hammashygienia on tärkeää, että omat hampaat pysyvät suussa mahdollisimman kauan. Siinä missä vielä monia vuosia sitten oli utopistista, että vanhuksilla olisi omat hampaat suussa, nykyisin se on täysin mahdollista. Tehokkaat hammastahnat, erilaiset nopeat sähköhammasharjat, hampaiden lankaaminen hammaslangalla ja säännöllinen puhdistus hammaslääkärillä voi edesauttaa sinua säilyttämään omat hampaat suussasi vaikka koko loppuiän. Jos sinulta puuttuu nyt yksi hammas, älä luovuta muiden hampaiden hoitamista, vaan huolehdi siltä, että koko hammaskalustosi pysyy vielä kunnossa pitkään. Näin vältyt siloilta, osaproteeseilta, kokoproteeseilta ja muilta harmittavilta ja kalliilta ratkaisuilta. Hampaista huolehtiminen on hyvä juttu, joka on hyvä pitää tapana aivan elämän loppuun saakka.